Дървесни брикети RUF от 100% бук

445 лв. / тон

Дървесни брикети RUF с индивидуални опаковки по 12 бр. - 10 кг.
Eurotest

БДС EN ISO 17225 -3:2014

Клас А2. Сертификат за качество от Евротест Контрол.

Състав

100% широколистна дървесина БУК

Калоричност

4.6 kWh/kg

Влага

7.38 %

Пепел

1.5 – 2.3 %

Сяра

0.025 – 0,027 %

От м. юни 2019 г. Пелети Маркет започва продажба на познатите дървесни брикети RUF. Брикетите са от 100% широколистна дървесина (бук) и могат ефективно да заместят твърдите горива като дърва и въглища, носейки редица предимства. Брикетите RUF са с гарантирана калоричност, спестяват разходи за транспорт и съхранение, елиминират вредните емисии, отделяни в атмосферата при изгаряне на традиционните горива. При производството им се прилага единствено механична обработка, без добавяне на химикали и др. вредни вещества. Количеството брикети, необходимо за един отоплителен сезон е приблизително двойно по-малко от количеството сухи дърва, например. Брикети РУФ се предлагат в единични пакети по 10 кг. или палет от 108 пакета, общо 1080 кг.  

  • Разходът за брикети за един отоплителен сезон се приближава до този за дърва, но се избягват множество рискове и неудобства като несъответствие в типа дървесина, недоизсушени дърва, голям обем и ангажименти по подготовка за ползване и съхранение.
  • Брикетите RUF са пакетирани в компактни опаковки по 12 броя брикети с общо тегло 10 кг. Така се избягва всякаква възможност за спекулации с обема и теглото на горивото. Освен това те са с гарантирана калоричност, постоянен състав и контролиран произход на дървесината.
  • Здравата опаковка на брикети RUF и компактността им ги правят лесни за съхранение и употреба. Не изискват допълнителна обработка преди ползване като сушене, рязане, подреждане и т.н.
  • Обслужването на отоплителната система също е минимално, тъй като еко брикетите са с влажност под 10%, оставят минимално количество пепел и драстично намаляват усилията по почистване и поддръжка на уредите.
  • Еко брикетите превъзхождат дървата като средство за отопление и по параметри като време на горене и отделяна топлина. Те горят много по-дълго, а благодарение на високата си плътност са много по-калорични и вдигат по-висока температура.
  • Не на последно място, замяната на дървата и въглищата с брикети RUF има значителен ефект върху въглеродните емисии и замърсяването на околната среда. Те горят с чист пламък, без пушек и почти не отделят вредни вещества нито в отопляваните помещения, нито извън тях.

Разфасовки

* в пакет по 12 бр. /10 кг.

* 108 пакета в палет

* добре стречован палет

* общо 1080 кг/палет

 

Допълнителни услуги:

Доставка на пелети за отопление и екобрикети в цялата страна. (с достъп за ТИР).
За град Варна: Разнос по домовете в рамките на града за количества до 2 тона. Цена 25-35 лв. (клиентът поема разтоварния процес). 

СКЛАДОВИ БАЗИ: Варна, В.Търново - с.Поликраище